Ako sa pripraviť na nezabudnuteľnú grilovačku

Čerstvý vzduch, vôňa rozžeraveného uhlia, v ruke pivo, skvelá partia a úžasné jedlo. Aj to je grilovačka v lete. Áno, všetci vieme, že mäso pripravené na indukčných pekáčoch je zdravšie, ale grilovačka je niečo ako náboženský rituál. Čo by ste mali urobiť, aby ste pre seba a svojich hostí pripravili nezabudnuteľný zážitok?

Zabudnite na podpaľače

Veľa ľudí robí pahrebu z brikiet či dreveného uhlia vďaka podpaľačom, ktorých zápach cítite na hony. Urobte pahrebu pekne poctivo – nasekajte si suché drevo na jemné triesky, tie poukladajte na novinový papier a zapáľte. Neskôr pridajte väčšie kusy dreva a na to nasypte uhlie či brikety. Žiadny „benzínový“ zápach vás teraz od jedla neodradí.

Gril najprv predohrejte 

Či už používate krby alebo grily, je dobré, počkať, kým vytvoríte ideálnu pahrebu. Tá by mala mať teplotu okolo 200°C na tenšie kusy mäsa a okolo 160°C na hrubšie kusy. Ak grilujete, dajte grilu dostatok času, aby sa vyhrial. Pretože nič nie je horšie, ako začať grilovať vtedy, keď sa pahreba ešte len „rozcvičuje“.

Čistite mriežku

Či už ide o grilové či krbové mriežky, musíte ich čistiť. A nestačí len na začiatku, ideálne je mriežku očistiť aj párkrát počas grilovania. O spálenom oleji a kusoch mäsa, ktoré sa budú chcieť prilepiť na nové kusy, ktoré položíte na gril, netreba veľmi hovoriť. Navyše to je veľmi jednoduché – po mriežke stačí prebehnúť drôtenou kefou a môžete pokračovať v grilovačke.

Buďte pripravený na zlé počasie

To, že si vás zlé počasie na grilovačke nájde, je takmer istota. Pretože skvelé rozvoniavajúci steak priláka dážď aj z Južnej Ameriky, ak je treba. Preto majte pripravený rozkladací altánok či stan, vďaka ktorému si nenecháte prekaziť grilovačku. Úplne najlepším riešením je postaviť si drevený altánok vo vašej záhrade, ktorý nebudete musieť zakaždým rozbaľovať a skladať.

 

- PR článok

Write a comment...
0 awesome comments!